Αρχική > Ανακοινώσεις, Μουσεία > Διεθνές συνέδριο για την πρόσβαση στην πολιτιστική κληρονομιά στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας

Διεθνές συνέδριο για την πρόσβαση στην πολιτιστική κληρονομιά στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας

10, Μαΐου, 2007

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διοργανώνει διεθνές συνέδριο στην Αθήνα, στις 14 και 15 Ιουνίου 2007, στο πλαίσιο του έργου “ACCU: Access to Cultural Heritage” του Προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2000, με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά για όλους: ξεπερνούμε τα εμπόδια, δημιουργούμε εμπειρίες». Οι στόχοι του συνεδρίου είναι:

  • Να ξεκινήσει το διάλογο για τους παράγοντες εκείνους, φυσικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και άλλους, που εμποδίζουν την πρόσβαση στην πολιτιστική κληρονομιά.
  • Να προβάλλει τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και προοπτικές για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πολιτιστική κληρονομιά.
  • Να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου “ACCU: Access to Cultural Heritage” για την ενίσχυση της συμμετοχής πολλών και διαφορετικών ομάδων κοινού σε πέντε διαφορετικούς χώρους πολιτισμού.
  • Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με μία συζήτηση με κύριο θέμα: «Μουσεία και ζητήματα ισότητας». Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα εγγραφής και να την αποστείλετε έως την 25η Μαΐου 2007 στην ηλεκτρονική διεύθυνση artemis_sta@yahoo.com (υπόψη Άρτεμης Σταματέλου) ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο ACCU και το συνέδριο, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.accessculture.org.

    Αρέσει σε %d bloggers: