Αρχική > Ανακοινώσεις, Νέα > Οργανόγραμμα ΥΠΠΟΤ

Οργανόγραμμα ΥΠΠΟΤ

Αγαπητοί συνάδελφοι, το Δ.Σ. της Εταιρείας, έχοντας θέσει ως στόχους, την προώθηση θεσμικών κυρίως ζητημάτων, που θα αντιμετωπίζουν ευνοϊκά τη θέση των μουσειολόγων στη διαχείριση του πολιτισμού, προβαίνει συστηματικά σε μια σειρά από τέτοιες ενέργειες.

Δυστυχώς ακόμα και εκεί που θεωρούσαμε ότι εύκολα θα είχαμε αποτέλεσμα, το οποίο και θα σας ανακοινώναμε με χαρά, αποδεικνύεται ότι οι δομές δεν είναι εύκολο να αλλάξουν. Τα ζητήματα αυτά για τα οποία θα σας ενημερώσουμε σύντομα είναι το ζήτημα της δυνατότητας «ξενάγησης» στους φυσικούς μας χώρους, τα μουσεία, το ζήτημα της κάρτας ελεύθερης εισόδου στα μουσεία, το ζήτημα της πλήρους μοριοδότησης από τον ΑΣΕΠ του μεταπτυχιακού μας, το ζήτημα προγραμμάτων επιμόρφωσης σε μουσειακά ζητήματα, τα οποία θα δώσουν δουλειά σε αρκετούς συναδέλφους, το ζήτημα της ένταξης της Εταιρείας μας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ενώσεων Μουσείων (NEMO).

Στο μεταξύ ενέσκυψε το Σχέδιο Οργανογράμματος του ΥΠΠΟΤ, το οποίο με σπουδή εστάλη στη Βουλή για επεξεργασία και ψήφιση την προηγούμενη Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012. Εμείς ενημερωθήκαμε την Παρασκευή, όταν μάλιστα είχε ήδη σταλεί στα ΜΜΕ, ορισμένα από τα οποία το είχαν δημοσιεύσει την Παρασκευή 16 Μαρτίου.

Από τότε ως σήμερα με συντονισμένες προσπάθειες το Δ.Σ. της Εταιρείας επεξεργάστηκε προσεκτικά το οργανόγραμμα των 162 σελίδων καταλήγοντας προς το παρόν στο κείμενο το οποίο σας στέλνουμε και το οποίο θα δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ είτε τη Δευτέρα είτε την Τρίτη 27-3-12. Παράλληλα το προωθούμε και στον υπόλοιπο τύπο, ενώ συγχρόνως συνεχίζουμε την επεξεργασία, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο έχουμε άποψη για τα σημεία όπου εμπλέκεται η μουσειολογία (δηλαδή δεν πρόκειται για μια στενά συνδικαλιστική θέση) αλλά και η συνολική διαχείριση του πολιτισμού (έλλειψη σχεδιασμένης πολιτιστικής πολιτικής για το σύνολο του πολιτιστικού αποθέματος, ακατάλληλο πλαίσιο προώθησης της χορηγίας, απαξιωμένη και μη αναγκαία σήμερα σχολή ξεναγών κλπ).

Η ευρύτερη δημοσιοποίηση του κειμένου αυτού πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει και σας καλούμε να ενεργήσετε και εσείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ. της Εταιρείας

Κατηγορίες:Ανακοινώσεις, Νέα Ετικέτες:
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: