Αρχική > Ανακοινώσεις, Νέα > Δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Μουσειολόγων σας ενημερώνει για τις δράσεις «Πάμε μια βόλτα στο… μουσείο;» και «Ερμηνεύοντας έναν Πολιτιστικό Περίπατο: Οδός Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη», οι οποίες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Η Εταιρεία Ελλήνων Μουσειολόγων συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τις παραπάνω δράσεις, τις οποίες ανέλαβαν αντιστοίχως η αρχαιολόγος-μουσειολόγος Τάνια Βλαχομήτρου και η τελειόφοιτη αρχαιολόγος – μουσειολόγος Μαρία Τσιμούρα μαζί με τους μεταπτυχιακούς συμφοιτητές της του Δ.Π.Μ.Σ. «Μουσειολογία» Α.Π.Θ. & Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η Εταιρεία Ελλήνων Μουσειολόγων θα πρότεινε την ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών από όλα τα μέλη της, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, που θα της ζητηθεί.

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Μουσειολόγων νομίζει ότι αυτή η δράση θα μπορούσε να εφαρμοστεί από όλους τους συναδέλφους για τα μνημεία της πόλης τους, όχι μόνο αρχαία αλλά και νεώτερα ή και σύγχρονης τέχνης. Η Εταιρεία αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με θεσμικούς φορείς για όσα μνημεία θα χρειάζονταν ειδική άδεια, μπορεί να στείλει αυτοκόλλητα με το λογότυπο της Εταιρείας και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων καθώς και το ταινιάκι σε DVD, εφόσον μπορεί να προβληθεί, προσθέτοντας σε αυτό ό,τι οι συνάδελφοι νομίζουν ότι θα το εμπλούτιζε, καθώς και ό,τι σχετικό με τα μνημεία που θα επιλέξουν να «ερμηνεύσουν».

Σημειώνουμε ότι η προσέγγιση « ερμηνείες» θα πρέπει να έχει αφετηρία το σήμερα και να χαρακτηρίζεται από την ολιστική της διάσταση. Δεν θέλουμε να ξεναγήσουμε στην ιστορία των «μνημείων», αλλά να «ερμηνεύσουμε» μουσειολογικά τη δημιουργία τους και την παρουσία τους στην κοινωνία σήμερα και τότε.

Τηλ . επικοινωνίας: ΔΠΜΣ Μουσειολογία 2310995756, Μαρία Τσιμούρα
e-mail: tsimmaria@yahoo.gr

Το αφισάκι σχεδίασε ο Στέργιος Γαλίκας, τελειόφοιτος αρχιτέκτων-μουσειολόγος του Δ.Π.Μ.Σ. «Μουσειολογία».

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: