Ερώτημα 5ο

«Για να έρθουν τα μουσεία πιο κοντά στον άνθρωπο και την κοινωνία μπορούν να…»

[Συμπληρώστε τις γνώμες σας στα σχόλια παρακάτω]

 1. elena R.
  16, Μαΐου, 2012 στο 8:28 πμ

  διοργανωνονται διαφορα μουσειοεκπαιδευτικα προγραμματα απο πολυ μικρή ηλικία ουτως ώστε να προκαλέσει το ενδιαφέρον και σε πιο μεγαλύτερες ηλικίες στο να επισκεφτούν διάφορα μουσεία ανεξαρτήτως θεματολογίας. Ενας καλός τρόπος προσέγγισης του κοινού θα μπορούσε να είναι ο εμπλόυτισμός διαφόρων τεχνολογιών στους χώρους ενός μουσείου καθώς και η κατάλληλη διαφήμιση όπου θα μπορούσε να αποφερει μεγάλη επισκεψιμότητα στα μουσεία.

 2. Zoe Chasioti
  16, Μαΐου, 2012 στο 2:48 μμ

  Να βγουν έξω από τα τείχη τους προσεγγίζοντας όλους τους κοινωνικούς φορείς μέσα από ενδιαφέρουσες και επίκαιρες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες (μουσειοβαλίτσες, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες σε ανοιχτούς χώρους, αφιερωματικές εκδηλώσεις σε σχολεία, νοσοκομεία, θέατρα, ερευνητικούς φορείς και εμπορικά κέντρα, δραστηριότητες στη γειτονιά). Να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές ώστε να διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ικανότητες στους χώρους τους, και να είναι προσιτά μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα σε όλες τις κατηγορίες κοινού, ανεξαρτήτως διανοητικών, σωματικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και οικονομικών κριτηρίων. Να συνεργαστούν και με άλλους φορείς σχεδιάζοντας και οργανώνοντας από κοινού δράσεις, ώστε να προσελκύσουν ευρύτερο κοινό. Να εξασφαλίσουν την παροχή καλής ποιότητας υπηρεσιών σε θέματα εξυπηρέτησης των επισκεπτών τους. Να αναλάβουν την παρουσίαση κοινωνικών θεμάτων, που να μην είναι ιδιαιτέρως προβεβλημένα, και για τα οποία το περιβάλλον του μουσείου να αποτελέσει έναν ιδανικό χώρο ανάλυσής τους. Να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών ενθαρρύνοντας την κοινοτική συμμετοχή στις δραστηριότητες του μουσείου.

 3. Kiki Christodoulou
  17, Μαΐου, 2012 στο 7:06 πμ

  Όταν τα μουσεία πλησιάζουν πρώτα εκείνα το κοινό (σχολεία μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μεγαλύτερες ηλικίες μέσω άλλων δράσεων ή εδκηλώσεων) τα αποτελέσματα επισκεψιμότητας είναι ενθαρυντικά. Ίσως πρέπει να επιμείνουμε σε αυτήν την κατεύθυνση.

 4. 18, Μαΐου, 2012 στο 1:44 μμ

  Το Μουσείο είναι μέρος της κοινωνίας, και επιπλέον ο θεσμικός φορέας που επιφορτίζεται να γίνει το μέσο ανάγνωσης του ιστορικού παρελθόντος κάθε έθνους μέσα στο παρόν. Ως θεσμικός φορέας θα πρέπει να επιτύχει να προβάλλει τον Μουσειακό Χώρο αποβάλλοντας ή συγκαλύπτοντας την επίσημη θεσμική του θέση και προβάλλοντας τον κοινωνικό του ρόλο, να γίνει δηλαδή λιγότερο θεσμικό και περισσότερο φιλικό για το ευρύ κοινό, σήμερα πολλά μεγάλα Μουσεία, όπως για παράδειγμα το ΜΟΜΑ, διατηρούν προφίλ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης προσεγγίζοντας το κοινό μέσω των σύγχρονων τρόπων επικοινωνίας.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: